Dobosi Gergő

Név: Dobosi Gergő

Hangszerek: Gitár

1982. július 19-én láttam meg a napvilágot, egy héttel a kiírt időpont előtt. Gyorsabb eljövetelem oka talán abban keresendő, hogy édesapám a katona korában, 500 forintért vásárolt gitárjával szórakoztatott bennünket édesanyámmal, untalan játszva a méltán híres Börtön ablakában című örökzöld négy akkordját. Kíváncsi lehettem mi ez a „páratlan zsenialitás”. Már akkor tudtam, hogy gitáros akarok lenni… Tényleges elhatározásra 13 éves koromban jutottam, amikor is úgy döntöttem bőrkeményedést növesztek bal kezem ujjaira Guns and Roses slágerek gyakorlása közben.

Miután kezdtem magam komolyabban venni először Knollmayer Endréhez, majd Horváth Barnához fordultam segítségért, akik rendületlenül tágították fejem, és vezették ujjaim.

Nincs kőkemény tinirokker kőkemény gimis rockbanda nélkül, ezért barátokkal megalapítottuk az Obsession zenekart, majd a Mephisto bandet, amikkel kezdetben feldolgozásokat játszottunk, később saját zenéket írtunk, de nem sértődöm meg, ha e sorokat olvasva nem jut eszetekbe egyetlen dalszövegünk sem.

Hosszabb ideig játszottam egy bandában, amivel sok koncertünk volt, még a Szigetre is eljutottunk, de nem jut eszembe a neve (lehet, hogy nem is volt).

A feldolgozásokat (jól) játszó Csak MI zenekart követően Barna közvetítésével Szoboszlay Zsolti hívott, és én lementem kutyába… A szeptimeket kvintekre, a neck pickupot bridgre cserélve 2011 végén vágtam bele az őszinte rock világába. Azóta töretlen lelkesedéssel tépjük a húrokat, ütjük a bőrt, megmondjuk a megmondanivalót, saját számainkon keresztül közvetítjük belső zavartságunkat.