Zirc.24

veol.hu – Fesztivál a családnak – Sikerrel rendezték meg a 24. Zirci bulit

Szerző: Varga Domokos Péter

Ugyanaz az utánozhatatlan Zirci buli-hangulat, ugyanaz a tinis lelkesültség, ugyanaz a családi miliő – idősebbek, fiatalok együtt vagyunk, szeretjük egymást – jellemezte a mostani fesztivált, mint 24 éven keresztül az eddigieket.

Pedig – mint oly sokszor már – az időjárás most is mostohán bánt velük. Az előnap (péntek) programjait részben elmosta az eső, a Firkin még „lenyomta” a koncertet, de a várpalotai Vad Fruttik már nem tudott színpadra lépni. Mikor kicsit alábbhagyott az égi áldás, a zirci taggal is rendelkező Funthomas ugyancsak eljátszhatta dalait – a közönség persze nagyon hálás volt érte –, de a Hangmanjack fellépését át kellett tenni a szombatról vasárnapra virradó éjszakára.

Az esős hét az előkészítést is megviselte, mert ahogy az már szintén hagyomány, a szervezők, A BULI ’91 Közhasznú Alapítvány önkéntesei majd egy hétig a Tündérmajor melletti fesztiválhelyszínen sátoroztak – mondta el a Naplónak a fiatalokból álló stáb, Varga Levente, Igmándy Áron és Vajnorák Bálint.

szombat végre jó időjárással köszöntött be, a fő nap programjai zavartalanul folyhattak. A reggel buli-futással kezdődött, ezúttal igazi, hegyes-völgyes bakonyi terepen. A felnőtt férfiak között, a 12 kilométeres távon Mészáros Ferenc lett az első, a női mezőnyben (hét kilométer) Farsang Evelin, a junioroknál Szalay Balázs, míg a gyerekeknél Kovács Georgina és Kovács Ferenc vihette el a pálmát.

A fiatal szervezők éppúgy élvezték a fesztivált, mint a résztvevők. Az előtérben Cserepes Anita, aki a nagyszínpad programját is konferálta (Fotó: Varga Domokos Péter)

Már délelőtt betelepültek a Bakony sátorba a helyi civil szervezetek, hogy megmutassák magukat: többek között a Bakonyi Finnbarátok Köre, a Bakonyért és az Erdélyi Baráti Kör Egyesület. A számtalan kísérőprogram közül talán a legnépszerűbbet, a Magyar Honvédség Veszprémi Toborzó Irodájának kitelepülését említsük meg, ahol igazi repülőgép-szimulátorban gyakorolhattak az érdeklődők.

A bő kínálatból mindenki kedvére válogathatott, a környékbeli és az országos hírű együttesek szinte csak „mellesleg” koncerteztek, a fesztiválozók „kemény magja” persze az első akkordok felhangzása után a színpad köré gyűlt. A veszprémi Sántakutyának itt is voltak rajongói, fellépett még a Paddy and The Rats, az igazi sztár a Dr. Grog volt Gazdag Tiborral. A köztük zenélő tribute csapatok sem hagyták szunnyadni a fesztiválhangulatot.

A veszprémi Sántakutya együttes ismerős terepen lépett fel, nem meglepő, hogy a zirci fesztiválon is szép számmal akadtak rajongóik (Fotó: Varga Domokos Péter)

Az este 10 után kezdődő koncerteket hatalmas tábortűz mellől hallgathatták a résztvevők: szülők, gyermekek és nagyszülők együtt, ahogy a „család és a barátság fesztiválján” ez ma már természetes.

Varga Domokos Péter

Cikk forrása: veol.hu – Napló Online